24. feb. 2011

Mini-Mona


Møt MiniMona. MiniMona er veldig glad i å være ute i naturen. I en dekkstol på terrassen i kollonihagen på Rodeløkka, et stenkast fra Karl Berners plass midt i Oslo. Der nyter hun vårsola, gjerne med et glass røvin og en god bok. Naboene synes nok av og til at gresset blir litt langt, og at det gror for mye ugress i plenen, men MiniMona liker det best sånn. Hvis noen vet å nyte livet er det henne.

Hun skal gis bort til Mona, en kollega av meg, som fyller 50 år i april. De har svært mye til felles, og jeg tror de vil trives godt sammen. Mona har vært primus motor for det som skjer av sosiale begivenheter på jobb, og hun fortjener en sjelevenn å nyte livet sammen med. Det er Mona som passer på at kollegaer får en liten oppmerksomhet når de får barn, fyller år eller skader seg. Hun er med på alle julebord, og arrangerer julegløgg for avdelingen i slutten av desember. I tillegg er hun usedvanlig hyggelig. Generelt lengter Mona etter sol og varme og tid til å nyte livet. Nå kan hun gjøre det sammen med MiniMona, så får hun selskap.

MiniMona er en modifikasjon av Beth Webbers dukke, Mini Free Spirit. Har du ikke vært innom bloggen hennes, By hock by hand, bør du gjøre det umiddelbart. Hun lager mange utrolig søte heklede dukker, og hun legger ut alle mønstrene gratis på bloggen sin, inkludert mønstre av klær og kjæledyr.

Monas hår er laget av et tynnt alpakka garn fra Du store Alpakka, som rett og slett heter Tynn Alpakka. Terrassen er laget av Østlandsgarn, som du kan finne på Nille. Gresset er heklet av en flossete garn med det nette navnet On Line Linie 9 Multidream, og tøy, blomster og sommerfuglen er heklet i diverse rester av tynt heklegarn (vet ikke hva alle sammen heter).


Blomstene og sommerfuglen har jeg fra to fantastiske bøker med mønstre av mange forskjellige heklede og strikkede blomster. Sommerfuglen og de små blomstene i gresset er fra boka "100 Flowers to Knit & Crochet" og den litt større blå blomsten er fra boka "Chrochet Bouquet". Begge bøkene er fantastiske, med litt ulike typer blomster. Liker du tredimensjonale blomster som ligner på orginalen, bør du velge 100 Flowers to Knit and Crochet. Dersom du også liker mer abstrakte blomster, gjerne som en del av en Irsk heklet blonde, bør du velge Crochet Bouquet. Begge to er imidlertid veldig vakre.
Jeg har etter beste evne forsøkt å få MiniMona til å ligne på orginalen (se bildet til høyre). Tanken er at like barn leker best.

Bursdagskort i korssting

I fjor festet jeg en liten amigurami på bursdagsgavene til alle jentene i klassen til datteren min (se her for en link til fjordårets bursdagskort). I å hadde jeg lyst til å brodere noe til dem. Så jeg så gjennom alle korsstingsmønstrene mine, og fant noen små alver som stavet ut ulike bokstaver (se her for en link til boken). Jeg bestemte meg for å lage en liten nålpute med forbokstaven til hver av jentene. Jeg har nå brodert alle bokstavene, og laget de fleste putene (se diverse bilder). Det er A for Ane, B for Bethine, E for Elida, Emilie og Elise, H for Hanne, I I for Ingrid Irene, M for Mia, S for Synne og T for Thelma. To av putene er allerede gitt bort, den siste gis bort i desember.

 


 
Håper jentene setter pris på putene, og kanskje at det inspirerer til å lage ting selv.

 

13. feb. 2011

Begynnelsen på slutten


Jeg har ikke fått laget så mange ting i høst. Ikke fordi jeg ikke har jobbet, men fordi bunadsprosjektet mitt har tatt mye tid. Nå begynner jeg imidlertid å se begynnelsen på slutten av dette prosjektet.

Jeg er nå helt ferdig med bunaden og veska (se diverse bilder). Jeg var også ferdig med skjorta, men det viste seg at de hadde klippet den for liten på Heimen, så de måtte klippe en ny skjorte til meg. Men nå som jeg vet hvordan den settes sammen, vil det ikke ta meg mer enn en uke når det nye stoffet kommer.

Det som gjenstår nå er trøya. Problemet er at det ikke finnes en monteringsanvisning for trøya til Den Norske husflids versjon av Vest-Telemarksbunaden.
For å gjøre det enda vanskeligere, stemmer heller ikke den utstillingsmodellen de har i butikken med den som jeg har fått kuttet. Hvordan dette skal løses vet jeg ikke, men det er mulig fru Storlien, som holder det kurset jeg går på, er i stand til å finne ut av det. Vi har fem kurskvelder igjen, så jeg håper vi skal få det til. Da bør hele bunaden være ferdig i løpet av mars.Det har mao tatt meg syv måneder å gjøre den ferdig, dersom alt går bra. Uansett skal jeg nok bli fin i ny bunad til 17. mai, selvom trøya ikke blir ferdig.


6. feb. 2011

Alpakkadilla   Jeg har i likhet med mange andre normenn (eller kvinner) fått alpakkadilla. Alpakkagarn er så fantastisk nydelig å strikke med. Alt blir så glatt og mykt med alpakka. Her er en jakke jeg strikket i jula. Jeg lette etter fine strikkemønstre i alpakka, og fandt dette mønsteret som måndedens mønster for juli 2010 på "Du store Alpakka"s hjemmeside. Det var bare genseren som var gjengitt som månedens mønsteret. Siden jeg ønsket å strikke en jakke, måtte jeg gjøre noen små justeringer. Jakka er strikket i "Tynn alpakka". Du finner alpakkagarn i Du store alpakkas budtikker, på Husfliden eller, som jeg, i Berninabutikken. Har du ikke forsøkt alpakka, bør du. Det er verd hver krone. Men siden det koster litt, vær sikker på at du finner et mønster du liker.