19. des. 2011

En skogmodell


Jeg har hatt et prosjekt i år, hvor jeg har laget en liten miniversjon av alle de kvinnlige kollegaene mine til bursdagen deres (se Mini-Me-serien). Til jul laget jeg en liten miniversjon av alle de mannlige kollegaene. Her er den første; Mini-Bjart. Eller snarere Mikro-Bjart.

Bjart er svært modig når det gjelder å ta diskusjoner han mener er verd å ta. Der vi andre skygger unna når stormen raser som verst, tør Bjart å gå ut. En av de største diskusjonene han har hatt var hvorvidt økt bruk av faste biobrensel til oppvarming var bra eller ikke for miljøet. Han ble skjellt ut av både ministre og andre forskere, men det viste seg til slutt at han hadde rett.

Derfor syntes jeg det var passende at Mikro-Bjart går i skogen sin. Som bonus elsker Bjart å ferdes i skog og mark, og han hører liksom hjemme der.

6. des. 2011

Jakke med sørgepilblad


Jeg har to lidenskaper knyttet til strikking; å strikke med alpakka garn og strikke kunst-strikk. Jeg ville veldig gjerne kombinere disse to lidenskapene i en genser. Det jeg kom opp med var denne jakken, som er strikket i Tynn Alpakka fra Du store alpakka. 


Den er basert på et av mine favorittmønstre fra den Estiske tradisjonen med blondestrikk. Mønsteret heter sørgepilblad. Jeg har brukt det før i et sjal jeg strikket i sommer, som hette Sørgepil-sjal, men jeg tenkte det også ville være fint i en jakke. Dvs, jeg begynte egentlig på jakka først, i fjor vinter. Men jeg ble ikke ferdig før våren, så den ble liggende frem til i høst, hvor jeg endelig gjorde den ferdig.
Grunnen til at den ble liggende var at den ble litt stor i og med at det var litt vanskelig å beregne størrelsen på øyemål på grunn av alt mønsteret. Jeg forsøkte etter beste evne å beregne hvor mange masker jeg trengte ut fra strikkefastheten, men da jeg skulle beregne armlengden glemte jeg meg, og forsøkte å ta det på øyemål. Det gjorde at ermene ble litt for lange, men det løste jeg ganske enkelt ved å bare legge dem litt opp. Så bare heklet jeg kanten utenpå. Det gikk helt fint.

Jeg skal skrive ned mønsteret slik at de som ønsker det kan strikke jakken. Det tar litt tid å renskrive notatene mine. Håper å få mønsteret ferdig før jul.

4. des. 2011

Ribbestrikket alpakkagenser


Det er en stund siden jeg har skrevet i bloggen, men det betyr ikke at jeg ikke har laget ting. Her er en av de tingene jeg har strikket i høst. Det er en god gammel ribbestrikket genser med høy hals i alpakka. Jeg elsker slike gensere. De er varme, lette å strikke og i en klassisk design. Det er fint en gang i blant å lage noe som kan brukes til hverdags.


Genseren er strikket i Tynn Alpakka fra Du store alpakka. Jeg fant mønsteret gratis på Du store alpakkas hjemmeside. Du finne mønsteret i dette nummeret av Strikk (mønster nr. 9). Mønsteret er lett å følge, og går fort å strikke.

Det er den andre gangen jeg strikker denne genseren. Jeg har strikket den i grå før. Jeg har også strikket det sjalet som hører til, i grått. Det er deilig og varmt, og kan brukes til hverdags (i motsetning til alle blondesjalene mine). Dette er absolutt en genser (og et sjal) jeg vil anbefale å strikke, både for nybegynnere og for mer erfarne strikkere.