18. aug. 2011

Mini-Taran

Møt Mini-Taran. Hun er ikke helt som de andre Mini-Me-ene. Hun har sko, nærmere bestemt sølvboots, og så er hun mye mer bøyelig og tøyelig enn de andre. Hun har fått sko, fordi hun skal gis til sjefen min, Taran. Jeg synes at sjefens dukke måtte skille seg litt fra resten, og hun fikk dermed sko. Jeg skal heller ikke stikke under en stol at jeg er litt fasinert av sølvbootsene til Taran, og jeg kunne ikke helt dy meg. Grunnen til at hun har bøyelige ledd er at hun driver med yoga. Disse leddene gjør at hun kan bøye seg i stillinger de andre Mini-Me-ene bare kan drømme om. Posituren på bildet over kalles "Treet", og en en øvelse for balanse.

På bildene nedenfor er Mini-Taran avbildet i ulike positurer, henholdsvis "bred krigerstilling", "kongelig danser", "duen", "kamelen" og en klassisk lotusstilling. På grunn av Mini-Tarans bøyelighet kan hun i grunnen settes i hvilken som helst stilling (ved hjelp av noen knappenåler og noe å hvile seg mot).

Mini-Taran er som de andre Mini-Me-ene en modifikasjon av Beth Webbers dukke "Mini Free Spirit". Ideen til hvordan jeg skulle lage leddene hennes fikk jeg fra en Beth's andre dukker, som heter "Pocket Free Spirit". Du kan finne mønstre til disse dukkene og mange andre fine dukker, med klær og tilbehør, på bloggen hennes "By hock by hand".
Håret til Mini-Taran er laget av Tynn Alpakka fra Du store alpakka. Øynene er fra Sunchatcher Eyes, og selve dukken er heklet i et acrylgarn jeg fant på Craft designs 4 you som heter Red Heart Super Saver. Skjørtet hennes er heklet av sytråd, og toppen hennes er heklet i et tynnt heklegarn fra DMC. Jakken er heklet i et ullbrodergarn fra Appelton som jeg fant på Husfliden, og sølvbootsen er heklet i Metallic Fine fra Ancor.

Parketten er heklet av et garn som heter Rosendahl, som jeg fant på den lokale Nille-butikken, mens yogamatten er heklet i diverse restegarn. Hun har også fått et dukkestativ slik at hun er i stand til å stå samtidig som hun gjør diverse yogastillinger.

Mini-Taran skal gis til sjefen min Taran på hennes 50-årsdag nå i august.

3 kommentarer:

 1. Bente, I just love the dolls you create with this pattern. And I envy them their knit sweaters :-) Beautiful work, as always!

  Beth

  SvarSlett
 2. Thank you Beth for your nice comments, and most of all, for sharing you doll patterns with us. I always get many ideas when reading you blog.

  Bente

  SvarSlett
 3. Heisan:) Dette er mitt første besøk hos deg.
  Du har en knallflott blogg. Har sittet og kost meg med disse hekladamene dine:)

  SvarSlett