13. apr. 2011

Mini-Iulie


Dette er Mini-Iulie. Hun elsker å være ute i naturen, og gå lange turer på ski og i fjellet. Hun er svært opptatt av spørsmål rundt biodiversitet, og forsøker å få folk til å være føre var når det gjelder genmodifiserte produkter. Hun jobber også aktivt med naturindeksen, for å sikre politikerne et verktøy til å vurdere hvor det er mest viktig å sette inn innsatsen. Her vurderer hun naturindeksen i en genmodifisert kornåker. Iulie liker også å kle seg fargerikt, og favorittfargen hennes er sjøgrønt.

Mini-Iulie er en modifikasjon av Beth Webbers dukke "Mini Free Spirit", som du kan finne gratis mønster til på bloggen hennes "By hook by hand". Håret hennes er laget ved å hekle noen store krøller i Faerytail fra Du store alpakka for underhåret, og dekket dem med et englehår jeg fant på hobbybutikken rett over gata fra jobben min. Desverre hadde de opphørssalg denne uken, så da må jeg gå lengre for å finne vatt til fyll og perler til smykker. Halsekjedet er også kjøpt på denne butikken.

Sjalet hennes er heklet med en sjøgrønn quiltetråd av Egyptisk bomull, som heter King Tut. Drakten er heklet i et standard blankt heklegarn nr 10, som heter Sissy 10. Øynene hennes er kjøpt på en amerikansk nettbutikk som heter Suncatcher eyes.

Kornåkeren er et knyttet teppe på en strammei. Det gule garnet er Fritidsgarn fra Sandnes garn og det grønne garnet er Pt3 fra Per Tryving
Sommerfuglen heter Anthocharis Cardamines Aurora (se bilde til høyre), og er heklet i et bomullsgarn som heter Solberg, som jeg fant på Berninabutikken i Oslo. Møsteret kan du finne i boka "100 Flowers to Knit and Crochet".
Denne dukken skal gis til Iulie, som er en kollega av meg som fylte 55 i mars (se bildet til venstre). Håper de trives godt sammen.

2 kommentarer:

  1. Oh goodness, what a fantastic doll! I LOVE her hair :-) The outfit you created is a wonderful work of crochet. Wow!

    Beth

    SvarSlett
  2. Thank you Beth. This means a lot to me, comming from you.

    SvarSlett