10. apr. 2011

Mini-Chathrine

Dette er Mini-Cathrine. Hun er svært aktiv, og en av hennes favoritthobbyer er å kite. Både på snø og på vann, men i dag kiter hun på vannet. På tross av at hun ikke er en ungdom lengre, velger hun å bruke fritiden sin sammen med (i hovedak) unge spreke menn i 20-årene, mye til de ande Mini-Me-enes store forundring.

Vannet er laget ved hjelp av Catharine wheel stitch (se her for en instruksjon av hvordan man hekler dette mønsteret). Dette mønsteret gir en ujevn overflate som minner om små bølger. Håret hennes er laget av et flossete garn, på samme måte som Mini-Annegrete. Øynene hennes er kjøpt på en amerikansk nettbutikk som heter Suncatcher eyes.

Kiten er heklet i to lag med vatt i midten og piperensere langs kantene. På den måten er det mulig å forme den slik at det ser ut som den er fylt med luft og blåser i vinden. Kitebrettet er vattert med vanlig quiltevatt, og sydd fast i vannet med et stativ inne i seg.

Mini-Cathrine er som de andre Mini-Me-dukkene mine en versjon av Beth Webbers dukke "Mini Free Spirit". Du kan finne gratis mønstre til denne og mange andre fine dukker på bloggen hennes "By hook by hand". Mini-Cathrine skal gis til en kollega av meg (se bilde til venstre) på hennes 48-årsdag nå før påske.

1 kommentar: