17. mai 2011

Ny bunad til 17.mai


Da er 17. mai endelig her, og jeg har tatt på meg den nye bunaden. Jeg ble ferdig med den i påsken, men dette er den første gangen jeg har den på. Det føles deilig å endelig være ferdig. Nå er alt på plass, og bunadsprosjektet er offisielt avsluttet.

Det har ikke vært helt uproblematisk å lage denne bunaden. Jeg hadde problemer med at skjorta ble klippet for liten, og det manglet monteringsanvisning til trøya. Men med kyndig hjelp av Fru Storlien gikk det veldig fint.

Jeg må inrømme at den nye skjorten fremdeles er litt liten over skuldrene, men det går greit. Tror ikke jeg gidder sy skjorten en gang til. Den ble ganske fin om jeg må si det selv. Spesielt likte jeg siksakk-broderiene langs oksellaskene (eller skulderlappene), ermkantene og halsåpningen. Den bølgete kanten langs mansjettene og kragen synes jeg også er veldig pen. Jeg valgte å lage en lusestige under regelsen i halsåpningen (se bildet til venstre)selv om det ikke stod i monteringsanvisningen. Jeg viste ikke helt hvordan dette skulle gjøres, men den ble ganske fin likevel.

Trøya gikk mye lettere å montere enn jeg hadde fryktet. Den versjonen de hadde i butikken så veldig vanskelig ut å montere, men de hadde forenklet designet veldig i min versjon. Det gjorde den mye enklere å sette sammen samtidig som den fremdeles sitter pent. Jeg var litt usikker på hvordan vi skulle feste de broderte båndene på ermene, men Barbro (Fru Storlien) kom opp med en fin løsning (se bildet til høyre). Alt i alt ble jeg relativt fornøyd med trøya.

Dette bunadsprosjektet er nok det største jeg noen gang har påtatt meg, men jeg har ikke angret et minutt. Det har tatt mye tid, men jeg har elsket hvert sekund og det har gitt mersmak. Neste bunadsprosjekt blir nok en bunad til min datter. Vi får se hva jeg får gjort i løpet av vinteren.

 

2 kommentarer:

  1. ist das schön..:D
    LG vom katerchen

    SvarSlett
  2. Så fin du er! Det er morsomt å se bunaden din ferdig og innviet! jeg traff et par kursdamer fra annet kurs i dag - stor stas å se de også i selvsydd. Uten hodeplagg, men likevel. Morsomt er det.

    SvarSlett