6. des. 2011

Jakke med sørgepilblad


Jeg har to lidenskaper knyttet til strikking; å strikke med alpakka garn og strikke kunst-strikk. Jeg ville veldig gjerne kombinere disse to lidenskapene i en genser. Det jeg kom opp med var denne jakken, som er strikket i Tynn Alpakka fra Du store alpakka. 


Den er basert på et av mine favorittmønstre fra den Estiske tradisjonen med blondestrikk. Mønsteret heter sørgepilblad. Jeg har brukt det før i et sjal jeg strikket i sommer, som hette Sørgepil-sjal, men jeg tenkte det også ville være fint i en jakke. Dvs, jeg begynte egentlig på jakka først, i fjor vinter. Men jeg ble ikke ferdig før våren, så den ble liggende frem til i høst, hvor jeg endelig gjorde den ferdig.
Grunnen til at den ble liggende var at den ble litt stor i og med at det var litt vanskelig å beregne størrelsen på øyemål på grunn av alt mønsteret. Jeg forsøkte etter beste evne å beregne hvor mange masker jeg trengte ut fra strikkefastheten, men da jeg skulle beregne armlengden glemte jeg meg, og forsøkte å ta det på øyemål. Det gjorde at ermene ble litt for lange, men det løste jeg ganske enkelt ved å bare legge dem litt opp. Så bare heklet jeg kanten utenpå. Det gikk helt fint.

Jeg skal skrive ned mønsteret slik at de som ønsker det kan strikke jakken. Det tar litt tid å renskrive notatene mine. Håper å få mønsteret ferdig før jul.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar