Nå som beltet og bringekluten er ferdig, skal jeg begynne på Hardangersømmen på forklet. Siden jeg ikke hadde gjort det før, spurte jeg svigermoren min om jeg kunne låne noen bøker av henne. I helgen kom hun på besøk, og da hadde hun med ikke bare med hefene jeg skulle låne, men også en liten bringeklut i perlebroderi som hun hadde laget av noen rester (se bildet til venstre). Den var ganske liten, siden hun hadde litt lite stoff igjen, men hvis vi er heldig kan vi bruke den de første årene, før datteren min er blitt stor nok til å bruke de andre bringeklutene jeg har laget og skal lage.
Jeg har såvidt begynt å brodere litt hardangersøm. Jeg startet på en liten pung for å øve meg litt (se bildet til høyre). Det var mye lettere enn jeg hadde fryktet, så jeg har begynt å brodere på linforklet. Jeg kommer også til å brodere et litt mindre forkle i bomull til de første årene. Svigermor tok også med seg forkle til sin Hardangerbunad, som er et ganske lite bomullsforkle. Det hadde et veldig fint mønster, så jeg tenkte det ville være fint å brodere et slikt forkle også, så kan bestemor og barnebarn stå i stil.
Hei. Spennende å lese om bunadprosjektene dine. Hvordan monterte du bringekluten? Vi har kjøpt materialpakke på Voss, men det fulgte ikke med noen anvisning. I tillegg til det perlebroderte stykket følger det med ekstra stramei, viselin og forstoff i tillegg til fløyelen som skal sitte over perlebroderiet og rød filt som skal omslutte broderiet. Hilsen janne
SvarSlettHei
SvarSlettJeg hadde tre lag på bringekluten; et rødt filtstoff, et stykke viselin og et "klede" i forlin. Jeg fikk også en strammei som jeg skulle brodere på. Hvis jeg husker riktig skulle kledet bak, viselinen i midten og det røde stoffet foran.
Det fulgte en monteringsanvisning med materialpakken min. Dersom du sender meg en mail på btl@ssb.no kan jeg sende over monteringsanvisningen min til deg. Det er ikke sikkert den stemmer helt med din pakke, men du vil trolig få nok inspill til å sette bringekluten sammen.
Bente