24. feb. 2011

Mini-Mona


Møt MiniMona. MiniMona er veldig glad i å være ute i naturen. I en dekkstol på terrassen i kollonihagen på Rodeløkka, et stenkast fra Karl Berners plass midt i Oslo. Der nyter hun vårsola, gjerne med et glass røvin og en god bok. Naboene synes nok av og til at gresset blir litt langt, og at det gror for mye ugress i plenen, men MiniMona liker det best sånn. Hvis noen vet å nyte livet er det henne.

Hun skal gis bort til Mona, en kollega av meg, som fyller 50 år i april. De har svært mye til felles, og jeg tror de vil trives godt sammen. Mona har vært primus motor for det som skjer av sosiale begivenheter på jobb, og hun fortjener en sjelevenn å nyte livet sammen med. Det er Mona som passer på at kollegaer får en liten oppmerksomhet når de får barn, fyller år eller skader seg. Hun er med på alle julebord, og arrangerer julegløgg for avdelingen i slutten av desember. I tillegg er hun usedvanlig hyggelig. Generelt lengter Mona etter sol og varme og tid til å nyte livet. Nå kan hun gjøre det sammen med MiniMona, så får hun selskap.

MiniMona er en modifikasjon av Beth Webbers dukke, Mini Free Spirit. Har du ikke vært innom bloggen hennes, By hock by hand, bør du gjøre det umiddelbart. Hun lager mange utrolig søte heklede dukker, og hun legger ut alle mønstrene gratis på bloggen sin, inkludert mønstre av klær og kjæledyr.

Monas hår er laget av et tynnt alpakka garn fra Du store Alpakka, som rett og slett heter Tynn Alpakka. Terrassen er laget av Østlandsgarn, som du kan finne på Nille. Gresset er heklet av en flossete garn med det nette navnet On Line Linie 9 Multidream, og tøy, blomster og sommerfuglen er heklet i diverse rester av tynt heklegarn (vet ikke hva alle sammen heter).


Blomstene og sommerfuglen har jeg fra to fantastiske bøker med mønstre av mange forskjellige heklede og strikkede blomster. Sommerfuglen og de små blomstene i gresset er fra boka "100 Flowers to Knit & Crochet" og den litt større blå blomsten er fra boka "Chrochet Bouquet". Begge bøkene er fantastiske, med litt ulike typer blomster. Liker du tredimensjonale blomster som ligner på orginalen, bør du velge 100 Flowers to Knit and Crochet. Dersom du også liker mer abstrakte blomster, gjerne som en del av en Irsk heklet blonde, bør du velge Crochet Bouquet. Begge to er imidlertid veldig vakre.
Jeg har etter beste evne forsøkt å få MiniMona til å ligne på orginalen (se bildet til høyre). Tanken er at like barn leker best.

1 kommentar:

  1. Mini Mona is a delight! Her lacy green sweater is spectacular; your work is beautiful :-)

    Beth

    SvarSlett