6. jan. 2012

Mini-Finn


Her kommer den siste av Mini-Me-ene jeg har laget til kollegaene mine. Dette er Mini-Finn. Da er den eneste som står igjen meg selv. Kanskje jeg skal lage en liten kopi av meg selv også; en virkelig Mini-Me.....
 
Finn elsker quizz. Han er et levende leksikon, og går rundt og husker på en mengde trivia. Han er også en kløpper i hoderegning. Når vi sitter i den lilla sofaen på pauserommet på jobb og diskuterer, og trenger litt faktainformasjon, er det bare å henvende seg til Finn. Det han ikke kan svaret på slår han bare opp på i-phonen sin. I den lilla sofaen med i-phonen er han et rent leksikon. En ren Encyklopedia Aune (Aune er etternavnet hans).


Mini-Finn sitter derfor i en lilla sofa med en i-phone i hånden. Mini-Finn er som de andre Mini-Me-ene en modifikasjon av Beth Webbers dukke "Mini Free Spirit". Du kan finne mønstre til denne dukken og mange andre fine dukker, med klær og tilbehør, på bloggen hennes "By hock by hand". Håret er laget av to typer flossete garn, et brunt og ett gråspettete. Øynene er fra Sunchatcher Eyes, og selve dukken er heklet i et acrylgarn jeg fant på Craft designs 4 you som heter Red Heart Super Saver.Sofaen er laget av papp som er brettet og kledd med heklet lilla "stoff". Sideplatene er sydd på i ettertid, og gjør at sofaen er stabil og ikke kollapser. Gulvet og sofaen er heklet i Østlandsgarn. Sofaen er sydd fast i gulvet, og så har jeg tredd den på en blomsterpinner i metall (som står opp av sofaryggen bak og som tres inn i genseren), slik at Mini-Finn kan sitte trygt uten å falle ut av sofaen. i-phonen er laget av en liten bit som jeg klippet ut av en sort skomplastbrikke (til å ha under når man spiser).


Mini-Finn ble overlevert til sin nye eier på siste vinlotteri før jul, og ble tatt i mot med åpne armer. Nå smykker han kontoret til sin større navnbror, mens han sitter i sin egen lilla sofa og slår opp på i-phonen sin.
1 kommentar:

  1. Another great looking doll! I love the sweater you made, and that is a cool looking couch :-)

    Beth

    SvarSlett