2. jan. 2012

Mini-Per-Arild


Den andre Mini-Me-en jeg laget av mine mannlige kollegaer var Mini-Per-Arild. Per-Arild, som er den elste av kollegaene mine. Han er velig generøs, og deler gjerne med andre; både kunnskaper, kontakter og ideer. Han er også typen som baker sirupssnipper til svigerfar hver jul, og tar med restene på jobb for å dele dem med kollegaene sine. Det hender også at han stiller med kake på vinlotteriet, selv om dette på ingen måte er normen. Per-Arild er også flink til å skaffe forskningsmidler, og de av mine kolleger som jobber tett sammen med ham har sjelden problemer med å skaffe finansiering.

Tatt i betraktning av Per-Arilds fremdragende personlighetstrekk, måtte bare temaet for dukken hans bli "den syvende far i huset". Ikke bare fordi han er eldst og litt vanskelig å treffe på (han er mye ute og reiser), men mest fordi at når du først finner ham skal du ikke mangle noe. Du kommer til dekket bord.
Mini-Per-Arild er som de andre Mini-Me-ene en modifikasjon av Beth Webbers dukke "Mini Free Spirit". Du kan finne mønstre til denne dukken og mange andre fine dukker, med klær og tilbehør, på bloggen hennes "By hock by hand". Håret er laget av to typer flossete garn, et brunt og ett gråspettete. Øynene er fra Sunchatcher Eyes, og selve dukken er heklet i et acrylgarn jeg fant på Craft designs 4 you som heter Red Heart Super Saver.


Hornet er heklet av et garn som heter Rosendahl, som jeg fant på den lokale Nille-butikken. For å få det stivt, laget jeg en mal i leire. Så heklet jeg hornet rundt denne malen, smurte den inn med stiv tøylim, og brukte malen til å blokke ut hornet. Til slutt heklet jeg en snor som jeg festet til hornet, slik at det kan henge på veggen.


Jeg kunne ikke helt dy meg for å legge til et par særegenheter ved Per-Arild, som f.eks. at han har en liten måne. Han er også en av de få mennene jeg kjenner som tør å gå i rosa strikkegenser. Den er veldig fin, og jeg synes det er fantastisk at han tør å gå med farger der de fleste menn i hans alder går i blått, svart eller brunt (og kanskje litt grønnt, men ikke rosa) .

Jeg har desverre ikke noe bilde av Per-Arild til sammenligning.... Sorry.

1 kommentar: