24. jan. 2012

Mitt nye votteprosjekt

Jeg kom over en av de mest fantastiske bøkene jeg har sett, som heter "Håndplagg til bunader og folkedrakter" av Heidi Fossnes. Forfatteren har reist rundt og besøkt museer over hele Norge, og laget kopier av gamle håndplagg hun har funnet. Boka er komplett med historien til votten, bilder av orginalen, samt mønster til en reskonstruksjon. Dette er en aldeles fantastisk bok.Jeg laget et par pulsvanter fra Ål i Hallingdal for å prøve, og skrev en blogg om dem. Like før jul fikk jeg en kommentar på den engelske bloggen min fra en dame som hadde ansvaret for innkjøp til en film. Hun lurte på om jeg kunne lage noen votter til henne. Og det kunne jeg da.


Jeg Googlet  henne, og det viste seg at hun har vært med på flere store Hollywood-produksjoner. Heldigvis leste jeg ikke det før jeg sa ja. Ikke at jeg ikke hadde hjulpet henne dersom jeg visste, bare at man blir mindre nervøs når man ikke vet. Jeg vet ikke helt hva slags film dette gjelder. Min datter på 10 maser på meg at jeg må finne det ut. Jeg får vel spørre henne i neste mail......


Hun ville ha fem par votter: fire par pulsvanter og et par store kjørevotter. Jeg kommer til å bruke de fleste av de mønstrene som er på vottene på bildene jeg har tatt med i denne bloggen (pluss noen til), men sy dem på pulsvanter i steden for votter og hansker. Men noen blir som orginalen (inkludert de store kjørevottene). Disse bildene er for øvrig fra Heidi Fossnes' bok.Jeg er kommet godt i gang. Alle vottene er nå laget, og jeg har brodert de fleste av dem. For tiden broderer jeg de store kjørevottene. Når jeg først var i gang, laget jeg litt fler enn hun hadde bestillt. For øyeblikket er jeg helt ferdig med fem par pulsvanter, og jeg har strikket to par til som skal broderes, i tillegg til kjørevottene. Så kan hun velge hvilke hun helst har lyst på. Jeg strikket dem også i litt forskjellige størrelser, slik at hun også har litt forskjellige størrelser å velge mellom.
Jeg tenkte å skrive en serie blogger om disse vottene. Forhåpentligvis tar jeg mot til meg og spør hva slags film vottene skal brukes i. Og hvis jeg er heldig (og flink) kan det tenkes at en del av dem får et nytt liv i solfylte California.

6 kommentarer:

 1. oi linda, estou maravilhada com tanta beleza que encontro sempre no seu blog, seus trabalhinhos recentes, sao lindos parabens amiga, vc é uma inspiração para mim, sou sua seguidora assidua te convido para sempre que puder dar me um visitinha, sempre que posso estou atualizando meu blog com novos trabalhos em croche principalmente.
  bjao meu e do meu bebezinho Lucas

  SvarSlett
 2. For de av dere som ikke kan Portugisisk (som jeg); her er oversettelsen fra Google Translator:
  "Hei vakker, jeg er forbauset over at jeg alltid å finne så mye skjønnhet på bloggen din, den siste verk, parabener er vakre venn, du er en inspirasjon for meg, jeg er din tilhenger assiduous inviterer deg til å alltid være i stand til å gi meg et lite besøk, når jeg å oppdatere bloggen min med nye arbeidsplasser, spesielt i heklet. bjao mine og min baby Luke"

  Bente

  SvarSlett
 3. Olá Regina, e obrigado por um simpático comentário. Visitou o seu blog. Menino incrivelmente doce que você tem.

  Bente

  SvarSlett
 4. Høres ut som en spennende utfordring du har fått:)

  SvarSlett
 5. Så spennende! jeg håper du tør spørre hvilken film dette er til!

  SvarSlett
 6. Hei Barbro

  Da har jeg spurt henne hva slags film dette skal være. Det er en BBC-produksjon fra 40-tallet. Den har ikke fått tittel enda, og det er ikke sikkert at den blir laget, men de har startet å forberede den.

  Får krysse fingrene for at den blir noe av.


  Bente

  SvarSlett